Videocoaching

Coaching met bewezen resultaat

Bent u al vaker gestopt met roken, maar toch steeds weer begonnen? Bent u nu écht helemaal klaar met die verslavende sigaret? Dan helpen onze coaches u graag om deze keer echt definitief te stoppen met roken. Het is wetenschappelijk bewezen dat uw kans om succesvol te stoppen met roken vele malen groter wordt, als u begeleid wordt door een ervaren coach.

Vergoed zonder eigen risico

Videocoaching bij Medipro wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars volledig vergoed zonder dat dit ten laste gaat van uw eigen risico. Ook hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en stoppen met roken medicijnen, worden vergoed in combinatie met coaching. Stoppen met roken kost u dus niks, maar levert u wel veel op!

Werkwijze

Gedurende een periode van 3 maanden heeft u 7 videoconsulten met uw coach. Op afgesproken tijden wordt u op afstand begeleid bij het stoppen met roken. Hiervoor installeert u gemakkelijk een app op uw telefoon. klik hier voor de instructie met alle stappen die u moet ondernemen, zodat u helemaal klaar bent om digitaal gecoacht te worden.

Bel Mij Terug

Wilt u meer informatie over hulp bij stoppen met roken? Vul dan hieronder uw gegevens in.


  Intake

  Voorafgaande aan het behandeltraject vindt er een telefonische intake plaats. U wordt verzocht om twee vragenlijsten in te vullen:

  • Een vragenlijst over uw rookgedrag (rookprofiel)
  • Een vragenlijst over uw algehele gezondheid, medische geschiedenis en medicijngebruik (medische vragenlijst)
  Videocoaching

  Deze vragenlijsten worden verzonden naar uw eigen Stoppen met Roken coach. Op deze manier kan uw coach voorafgaande aan de gesprekken al een algemeen beeld vormen van uw persoonlijke situatie en wordt uw begeleiding volledig op maat afgestemd. Ook geven deze formulieren belangrijke informatie over welke hulpmiddelen in uw situatie het meest geschikt zijn.

  Coachingsgesprekken

  Hoe houdt u het stoppen met roken vol? Hoe komt u door die moeilijke momenten heen en hoe voorkomt u dat u terugvalt? Hier gaat u tijdens de gesprekken met uw coach dieper op in. U brengt uw rookgedrag in kaart. Op welke momenten rookt u en waarom? Door hier aandacht aan te besteden krijgt u inzicht in uw valkuilen en wordt u voorbereid op moeilijke momenten. Samen met uw coach formuleert u een persoonlijk stopplan, waarin u alternatieven bedenkt voor het roken. Daarnaast krijgt u advies over de verschillende hulpmiddelen die bestaan.

  Hulpmiddelen

  Denkt u erover na om hulpmiddelen te gebruiken? Dat kan! De inzet van medicijnen of nicotinevervangende middelen vergroot de kans op een succesvolle stoppoging. Door de intake formulieren die u heeft ingevuld, kent uw coach uw persoonlijke situatie al. Uw coach kan u daarom goed adviseren welke hulpmiddelen in uw situatie geschikt zijn. Dit gebeurt tijdens het eerste consult. Onze verslavingsarts controleert de keuze voor dit hulpmiddel.

  Voor nicotinevervangende middelen schrijft onze verslavingsarts een recept uit. Dit recept wordt per mail of post naar u verzonden. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar, kunt u hiermee naar uw eigen apotheek gaan of wordt de bestelling via een online-apotheek bij u thuis bezorgd. Het uitschrijven van een recept voor stoppen-met-rokenmedicijnen verloopt via de huisarts.

  Vergoeding

  Net als persoonlijke en telefonische coaching wordt videocoaching vergoed vanuit het basispakket. Ook de hulpmiddelen worden door uw zorgverzekeraar vergoed.

  Let op: hulpmiddelen bij stoppen met roken worden alleen vergoed wanneer ze worden gebruikt in combinatie met het Medipro begeleidingstraject. Zorgverzekeraars verlangen dat u het volledige coachingstraject van 7 gesprekken afrondt om het traject vergoed te krijgen.

  Medipro declareert de vergoeding rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. U hoeft dus niks zelf voor te schieten.

  Stoppen met Roken coach via videoverbinding

  Wat zijn de voordelen van videocoaching?

  Bent u klaar om te stoppen?

  Bent u er klaar voor om definitief afscheid te nemen van de sigaret? Meld u dan aan voor uw stoppen met roken traject via onderstaande knop, of bel naar 088-7867788.