Sportief Rookvrij - Stoppen met roken samen met uw sportclub

Hallo (S)toppers, wat goed dat u wilt stoppen met roken via uw sportclub! Stoppen met roken heeft alleen maar voordelen voor de club, bijvoorbeeld:

Hoe stopt u met roken?

Stoppen met roken is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Van alle mensen die roken wil ongeveer 80% stoppen. Van de mensen die zelfstandig proberen te stoppen met roken, slaagt maar 5%. Daarom biedt Medipro alle sportclubs een helpende hand. Deelname aan het coachingstraject van Medipro vergroot uw stopkans namelijk aanzienlijk.

Wie is Medipro

Medipro is sinds 2011 specialist in Stoppen met Roken coaching. Door het hele land heen zitten 36 vestigingen waar u door één van onze coaches begeleid kunt worden bij het stoppen met roken. Als er geen vestiging bij u in de buurt zit, of als u het prettiger vindt om alleen te bellen met een coach kunt u ook kiezen voor telefonische coaching.

 

De coaches van Medipro worden zorgvuldig geselecteerd en opgeleid. Alle coaches dienen ingeschreven te staan in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken en volgen een interne vijfdaagse opleiding. Jaarlijks zijn er terugkomdagen voor de coaches waarop ze bijgeschoold worden.

jack-monach-5gcM189YA7o-unsplash

Hoe ziet de behandeling eruit?

Door middel van motiverende gespreksvoering helpen onze coaches u op weg naar een rookvrij leven. Tijdens de gesprekken met uw coach formuleert u een stopplan en wordt u ondersteund bij de uitvoer hiervan. Ook is er tijdens de sessies aandacht voor moeilijke momenten na het stoppen en zogeheten terugvalpreventie. Dit Stoppen met Roken traject duurt 3 maanden.

De zorgverzekeraar vergoedt dit traject, zonder dat dit ten laste gaat van het eigen risico. Ook hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en medicijnen, worden vergoed. Dit, omdat de combinatie van gedragsmatige ondersteuning en hulpmiddelen wetenschappelijk bewezen effectief is. Om de kwaliteit van het traject te waarborgen staan alle behandelingen onder toezicht van de medische staf. Stoppen met roken met behulp van een coach en hulpmiddelen is tot 10x effectiever als stoppen zonder hulpmiddelen.

Bent u klaar voor een rookvrij leven?

Meld u dan hieronder aan!