Sportief Rookvrij - Stoppen met roken samen met de club!

Weet u hoeveel leden van uw club roken? Heeft u er weleens bij stilgestaan wat het de club oplevert als zij allemaal stoppen? 

Een rookvrije sportclub realiseren is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Om sportclubs hierbij te ondersteunen zijn wij de campagne Sportief Rookvrij gestart. Met deze campagne helpen wij sporters en supporters op weg naar een rookvrij leven. 

Sportief Rookvrij is een initiatief van Medipro Stoppen met Roken Coaching. Alle rokers kunnen door één van onze coaches begeleid worden bij het stoppen. 

Persoonlijke coaching stoppen met roken - personal coach

Medipro

Medipro is sinds 2011 specialist in Stoppen met Roken coaching. Er zitten vestigingen verspreid door het hele land. Met deze landelijke dekking is er altijd een coach in de buurt. Ook bieden wij telefonische coaching.

Tijdens de sessies met de coach wordt een persoonlijk stopplan geformuleerd. Cliënten worden ondersteund bij de uitvoer hiervan. De coaches van Medipro worden intern opgeleid en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Daarnaast staan alle behandelingen onder toezicht van een verslavingsarts en een psycholoog.

Vergoeding

Omdat Medipro uitsluitend met wetenschappelijk bewezen effectieve methoden werkt, wordt dit traject vergoed door de zorgverzekeraar. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden het traject volledig. Ook hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en medicijnen op recept, worden vergoed. Dit gaat niet ten laste van het eigen risico. 

 

Daarnaast kan de club een marketingvergoeding van 20 incl. BTW krijgen per roker die zich via de club aanmeldt voor Sportief Rookvrij. Dit kunnen leden zijn, maar ook toeschouwers en omwonenden mogen via de club deelnemen aan Sportief Rookvrij. 

  Spelregels

  Het verloop van het traject is als volgt: 

  • U meldt uw club aan via dit formulier. Medipro neemt vervolgens contact met u op.
  • U ontvangt al het gewenste promotiemateriaal van Medipro. Wij verzorgen de flyers, posters, banner voor op de website en tekst voor een eventuele nieuwsbrief.
  • U plaatst de aangeleverde banner op de website van de club. Via deze banner komen mensen terecht op de website van Sportief Rookvrij. Rokers kunnen zich hier aanmelden. 
  • De roker doorloopt het Medipro traject en stopt succesvol met roken. 
  • In een speciaal dashboard kunt u bijhouden hoeveel rokers zich via de club hebben aangemeld.
  • U vraagt maandelijks de vergoeding aan voor iedereen die op dat moment het eerste consult heeft gehad.
  • Uw club wordt Sportief Rookvrij!