Sportief Rookvrij - Stoppen met roken samen met de club!

Roken en sporten gaan niet samen. Dat weten we allemaal. Helaas wordt er nog steeds veel gerookt om sportvelden en in stadions. Door toeschouwers, supporters en zelfs door de sporters zelf. Hoe mooi zou het zijn als u deze mensen kunt helpen om voorgoed afscheid te nemen van de sigaret? Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

Natuurlijk is een rookvrije sportclub realiseren makkelijker gezegd dan gedaan. Sportief Rookvrij is ontstaan om sportclubs hierbij te ondersteunen. Wij helpen alle sporters, toeschouwers, omwonenden van de club en iedereen die maar wil stoppen met roken op weg naar een rookvrij leven. Iedereen die dat wil kan door een professionele Stoppen met Roken coach begeleid worden bij het stoppen.

Persoonlijke coaching stoppen met roken - personal coach

Traject

Een Stoppen met Roken coach biedt persoonlijke, telefonische of videocoaching. In verschillende sessies, verdeeld over drie maanden, wordt de stopper begeleid bij het stoppen met roken. De coach kijkt mee naar: 

 • het huidige rookgedrag
 • eventuele eerdere stoppogingen
 • persoonlijke valkuilen

Er wordt een persoonlijk stopplan geformuleerd en de stopper wordt ondersteund bij de uitvoer hiervan. Daarnaast krijgt de stopper hulpmiddelen, zoals nicotinepleisters en medicijnen, indien gewenst. Alle Stoppen met Roken coaches zijn professionals die ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Omdat stoppen met roken met behulp van een coach en hulpmiddelen een wetenschappelijk bewezen effectieve methode is, wordt dit traject vergoed door de zorgverzekeraar. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden het traject volledig. Ook hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en medicijnen op recept, worden vergoed. Dit gaat niet ten laste van het eigen risico.

Hoe doet uw club mee?

Via het onderstaande formulier kunt u uw club aanmelden om mee te doen aan Sportief Rookvrij. Iedereen die dit wil kan zich nu via uw club aanmelden voor een Stoppen met Roken traject, vergoed door de zorgverzekeraar. Natuurlijk is het belangrijk dat deze actie onder de aandacht wordt gebracht. Daarom kunt u bij ons gewenst promotiemateriaal opvragen, waaronder flyers, posters, banners etc.

Voor de inspanningen die u levert en de kosten die u maakt om rokers met Sportief Rookvrij in aanmerking te brengen, wordt een onkostenvergoeding van €20 incl. BTW per deelnemer beschikbaar gesteld. Zo kunnen wij samen onze schouders eronder zetten om zoveel mogelijk leden, toeschouwers, omwonenden en iedereen die via de club wil stoppen met roken hierbij te helpen!

  Spelregels

  Wilt u ook Sportief Rookvrij worden? Onderneem dan de volgende stappen:

  • Meld uw club aan via het formulier hiernaast. Wij nemen vervolgens contact met u op.
  • U ontvangt al het gewenste promotiemateriaal van ons. Wij verzorgen Sportief Rookvrij flyers en posters, een banner voor op de website en tekst voor een eventuele nieuwsbrief.
  • U plaatst de aangeleverde banner op de website van de club. Via deze banner komen mensen terecht op de website van Sportief Rookvrij. Rokers kunnen zich hier aanmelden. 
  • De roker doorloopt het volledige Stoppen met Roken traject. 
  • U vraagt maandelijks de vergoeding aan voor iedereen die op dat moment het eerste consult heeft gehad.
  • Uw club wordt Sportief Rookvrij!