Stoppen met Roken voor bedrijven en organisaties

Stoppen met Roken op het werk

Steeds meer bedrijven willen het roken onder werktijd aan banden leggen. Een verantwoordelijke werkgever wil graag fitte en productieve medewerkers en zal daarnaast hun ziekteverzuim zo veel mogelijk willen reduceren. Stoppen met roken biedt veel voordelen, voor zowel de werkgever als de werknemer. Het is dus interessant voor de werkgever om de medewerkers hulp te bieden bij het stoppen met roken.

Als een bedrijf het besluit neemt om een volledig rookvrij bedrijf te worden, dan geldt voor de medewerkers een rookverbod in het bedrijfsgebouw en op het bedrijfsterrein. Een door de werkgever aangeboden stoppen met roken programma komt de medewerkers dan tegemoet.

Het enthousiaste Medipro Zakelijk team heeft veel ervaring in een bedrijfsbrede aanpak en adviseert en ondersteunt u als werkgever graag om uw medewerkers te begeleiden naar een rookvrij leven.

Bel Mij Terug

Meer info over ons zakelijke programma? Vul dan uw gegevens in.

.

Stoppen met roken programma voor bedrijven

Als u investeert in een programma dat uw medewerkers helpt bij het stoppen met roken, wilt u natuurlijk wel de beste oplossing kiezen.

Medipro heeft een aanpak waarvan de resultaten bewezen zijn en die daadwerkelijk een oplossing biedt voor zowel de fysieke als de mentale kant van de rookverslaving.
Medipro biedt persoonlijke coaching en telefonische coaching. Alle coaches van Medipro staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. De coach zal uw medewerker informeren en adviseren over eventuele ondersteuning van een hulpmiddel. De arts van Medipro bewaakt de geschiktheid en veiligheid van een gekozen middel en schrijft het recept uit.

Het Medipro aanbod

Voor iedere organisatie en iedere medewerker is er een aanbod dat volledig tegemoetkomt aan de eigen voorkeur.

 • Bedrijfsbrede aanpak
 • Maatwerk stoppen met roken programma
 • Individuele begeleiding van werknemers
 • Vergoeding vanuit de zorgverzekering van de werknemer
 • Incompany of in één van onze vestigingen
 • Vestigingen in heel Nederland
 • Gecertificeerde coaches
 • Aangesloten bij het Kwaliteitsregister Stoppen Met Roken

Het Medipro Zakelijk programma bestaat uit 2 fasen:

Knipsel

Fase 1: de voorbereidingsfase

Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van anderhalf uur krijgen de medewerkers een motiverende presentatie over:

Wat zit er in een sigaret, het waarom van het verslavend karakter van roken, nadelen roken/voordelen stoppen, de begeleidingsmogelijkheden van Medipro en de eventuele hulpmiddelen (nicotinevervangers en stoppen-met-roken medicijnen).

De kosten hiervoor bedragen € 500,00 excl. BTW.

Medipro hulp bij Stoppen met Roken

Fase 2: de behandelfase

In deze fase worden de medewerkers individueel gecoacht bij het stoppen met roken. Het coachingstraject bestaat uit 4 tot 6 consulten. Dit kan incompany plaatsvinden (vanaf 8 medewerkers) of bij een Medipro vestiging.

De duur van de behandelprogramma’s is maximaal 3 maanden.

De kosten voor de behandelingen worden door Medipro rechtstreeks bij de zorgverzekeraar van de medewerker gedeclareerd.

Voordelen voor werkgevers​

Met de meeste zorgverzekeraars heeft Medipro afspraken gemaakt over de vergoeding van onze aanpak. Voor de werkgever zijn er daardoor nauwelijks kosten voor het programma, tegenover heel veel voordelen.

Meer productiviteit

De kosten van het verlies aan werktijd door rokende medewerkers zijn aanzienlijk. Met elke medewerker die het roken opgeeft, realiseert u een directe kostenbesparing. Bijvoorbeeld 3 keer 10 minuten rookpauze per dag betekent 3 weken per jaar verlies aan werktijd.

Lager ziekteverzuim

Een rokende medewerker heeft gemiddeld 2,8 meer ziektedagen per jaar dan een niet-rokende medewerker. Ook is er verzuim door rookgerelateerde chronische ziekten. Natuurlijk wilt u dat voorkomen, in het belang van beide partijen.

Gezondere en energiekere medewerkers

Wanneer uw medewerkers stoppen met roken, verbetert hun algehele conditie en vitaliteit. Hierdoor zijn ze gezonder en energieker, wat de productiviteit ten goede komt.

Aangename werksfeer

Rookpauzes wekken vaak irritatie bij de niet-rokende collega’s. Door samen met Medipro Zakelijk het aantal rokers te reduceren, pakt u deze alledaagse ergernissen aan en zorgt u voor een prettige

Versterking van het bedrijfsimago

Investeren in de gezondheid van medewerkers vergroot de waardering voor de werkgever. Daarnaast verbetert de uitstraling van uw organisatie met minder of geen rokende medewerkers – en peuken! – vóór of rondom uw pand. Doordat rookvrije medewerkers er gezonder uitzien en frisser ruiken, verbetert ook hun representativiteit.

Zakelijk stoppen met roken programma voor bedrijven
pexels-photo-1059120

Voordelen voor werknemers

 • Een betere conditie
 • Meer energie
 • Beter slapen
 • Beter humeur
 • Fijnere sfeer op de werkvloer
 • Meer geld te besteden
 • Representatiever
 • Geen rookstress

Deze bedrijven gingen u voor

Bij onderstaande bedrijven heeft Medipro de werknemers ondersteund bij het stoppen met roken:

Bel Mij Terug

Meer info over ons zakelijke programma? Vul dan uw gegevens in.

.

Brochure Aanvragen