Wereld Niet Roken Dag 2021 - Medipro | Stoppen met Roken Coaching
Nieuws
Gebroken sigaretten en het woord STOP: Wereld Niet Roken Dag

Wereld Niet Roken Dag 2021 – Doet u mee?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 31 mei uitgeroepen tot Wereld Niet Roken Dag, ook wel Werelddag Zonder Tabak genoemd. De gevaren van roken worden jaarlijks op deze dag onder de aandacht gebracht. Daarnaast worden alle rokers uitgedaagd om deze dag niet te roken. Eén dag stoppen met roken en vervolgens weer beginnen klinkt misschien nutteloos. Toch gebeurt er wel al het een en ander in het lichaam als u één dag niet rookt. Wij zetten de voordelen die u merkt op de eerste dag voor u op een rij.

Eén dag stoppen met roken

Ondanks dat één dag maar weinig is, levert het stoppen al direct voordelen op. Stoppen met roken heeft namelijk een direct effect op uw lichaam, ook als u lang en veel gerookt heeft.
  • Als u rookt vernauwen de bloedvaten, waardoor de bloeddruk en hartslag stijgen. Al twintig minuten na uw laatste sigaret merkt u dat uw bloeddruk en hartslag weer dalen;
  • Door het roken van een sigaret komt er koolmonoxide in uw bloed terecht. Twaalf uur na uw laatste sigaret is het niveau van koolstofmonoxide in uw bloed weer normaal. Uw lichaam begint dan te herstellen;
  • Na één dag beginnen uw longen met het opruimen van slijm en andere vervuilende stoffen die in uw longen terecht zijn gekomen door het roken.
Natuurlijk zijn deze effecten niet zo groot als u op 1 juni in de ochtend meteen weer een sigaret opsteekt. Toch kan het voor veel mensen ook een eye-opener zijn als zij de hele dag niet gerookt hebben. Roken is namelijk gewoontegedrag. Door één dag niet te roken wordt deze gewoonte doorbroken, wat het begin kan zijn van een serieuze stoppoging.

Doet u mee?

Eén dag stoppen met roken klinkt een stuk eenvoudiger dan definitief stoppen met roken. Meedoen aan Wereld Niet Roken Dag kan daarom een laagdrempelige eerste stap zijn om uw stoppoging te beginnen!

Wilt u definitief stoppen met roken?

Onze coaches staan voor u klaar om u te ondersteunen gedurende uw stoppoging. U kunt bij ons terecht voor persoonlijke of telefonische coaching, eventueel in combinatie met hulpmiddelen zoals nicotinevervangers. Het begeleidingstraject wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed zonder eigen risico. Voor meer informatie of advies kunt u contact met ons opnemen via de website, of door te bellen naar 088-7867799.
Gepubliceerd op: 31-05-2021
Delen: