Rookvrij in 2022

Alle bedrijven en organisaties rookvrij

Steeds meer openbare plekken in Nederland worden rookvrij. Zo dienen ook alle rookruimtes in bedrijven en in andere openbare gebouwen vanaf 2022 gesloten te zijn. Voor overheidsgebouwen geldt dit zelfs al vanaf juli 2021. Onder specifieke voorwaarden mogen bedrijven wel nog een rookruimte op het buitenterrein hebben. Hoe dit precies zit kunt u lezen in de whitepaper “Wetgeving 2022”. U kunt deze downloaden via het formulier hiernaast.  

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Deze wetgeving heeft verschillende gevolgen voor uw bedrijf. Alle rookruimtes moeten voor 1 januari 2022 gesloten zijn. De rokende werknemers hebben door het sluiten van de rookruimtes minder mogelijkheden om te gaan roken. Het onderwerp roken wordt zo een belangrijk agendapunt. Het sluiten van de rookruimtes is daarom een goede gelegenheid om werknemers die willen stoppen met roken hierin te begeleiden.

 

Whitepaper wetgeving 2022

  Bel Mij Terug

  Meer info over ons zakelijke programma? Vul dan uw gegevens in.

   Investeren in de gezondheid van uw werknemers

   Steeds meer bedrijven zijn bereid om te investeren in de gezondheid van hun werknemers. Een verantwoordelijke werkgever wil graag fitte en productieve medewerkers hebben en hun ziekteverzuim zo veel mogelijk reduceren. Stoppen met roken heeft een positieve invloed hierop. Het sluiten van de rookruimtes is een mooi moment om uw werknemers hulp te bieden bij het stoppen met roken. Een rookbeleid en het aanbieden van stoppen-met-rokenhulp vereist een goede voorbereiding, waaronder het creëren van een zo groot mogelijk draagvlak en het tijdig informeren van medewerkers over het nieuwe rookbeleid.

   Medipro heeft veel ervaring in het begeleiden van bedrijven en het succesvol helpen van medewerkers bij het stoppen met roken. Graag delen we onze kennis en ervaring. Met het zakelijke stoppen-met-rokenprogramma kunnen wij uw bedrijf en uw medewerkers helpen naar een rookvrije toekomst.

   Hoe maakt u uw bedrijf rookvrij in 6 stappen?

   Investeren in uw werknemers loont

   Vanaf 2020 wordt stoppen-met-rokenzorg vergoed zonder eigen risico. Dit geldt ook voor hulpmiddelen zoals nicotinevervangers indien deze als onderdeel van het stoppen-met-rokentraject worden gebruikt. Als u kiest voor een stoppen-met-rokenprogramma van Medipro, betekent dit dat de individuele begeleiding van werknemers in de meeste gevallen volledig vergoed zal worden door de zorgverzekeraar van uw werknemers. Voor het bedrijf brengt dit dus geen extra kosten met zich mee. De overige kosten voor een compleet stoppen-met-rokenprogramma zijn gering.

   Lees meer over de kosten & opbrengsten van een Stoppen-met-Rokenprogramma

   Werknemers roken tijdens pauze
   Lees hier alles over de werkwijze van Medipro tijdens de coronaperiode