Voordelen rookvrij bedrijf

De voordelen van stoppen met roken voor bedrijven en instellingen

Steeds meer bedrijven kiezen in het kader van een gezond bedrijf voor de invoer van een rookvrij beleid. Daarnaast wordt een rookbeleid steeds belangrijker omdat alle gebouwen waar gewerkt wordt vanaf 2022 rookvrij dienen te zijn. Wij noemen hieronder enkele voordelen van stoppen met roken voor werkgevers en werknemers. Wilt u alles in één overzicht? Download dan via het formulier hieronder onze whitepaper.

bedrijven rookvrij

Whitepaper Voordelen rookvrije organisatie

  Wat komt aan de orde?

  In de whitepaper leest u wat een rookvrij bedrijf u als werkgever oplevert: de financiële voordelen, voordelen voor werknemers en voordelen voor de algehele sfeer.

  Een rookvrij beleid begint met een goede voorbereiding en we begrijpen dat u hier vragen over heeft. In de whitepaper lichten we toe welke rol Medipro kan spelen in de begeleiding naar een rookvrije organisatie.

  Voor wie is het geschikt?

  • Voor iedereen die op korte of lange termijn een rookvrij beleid overweegt voor het bedrijf of de organisaties;
  • Voor bedrijven die medewerkers willen helpen met het stoppen met roken;
  • Speciaal geschikt voor HR-medewerkers die draagkracht moeten creëren voor een rookvrij beleid.

  Steeds meer werkgevers kiezen voor de invoer van een stoppen-met-rokenprogramma. Rookvrije werknemers en een rookvrije omgeving brengen veel voordelen met zich mee. Hieronder vindt u enkele voordelen van stoppen-met-roken voor werkgevers en werknemers. Wilt u alle voordelen in één overzicht? Download dan via het formulier hiernaast de whitepaper.

  Voordelen voor werkgevers

  Meer productiviteit

  De kosten van het verlies aan werktijd door rokende medewerkers zijn aanzienlijk. Met elke medewerker die het roken opgeeft, realiseert u een directe kostenbesparing. Bijvoorbeeld 3 keer 10 minuten rookpauze per dag betekent 3 weken per jaar verlies aan werktijd.

  Lager ziekteverzuim

  Een rokende medewerker heeft gemiddeld 2,8 meer ziektedagen per jaar dan een niet-rokende medewerker. Ook is er verzuim door rookgerelateerde chronische ziekten. Natuurlijk wilt u dat voorkomen, in het belang van beide partijen.

  Gezondere en energiekere medewerkers

  Wanneer uw medewerkers stoppen met roken, verbetert hun algehele conditie en vitaliteit. Hierdoor zijn ze gezonder en energieker, wat de productiviteit ten goede komt.

  Aangename werksfeer

  Rookpauzes wekken vaak irritatie op bij de niet-rokende collega’s. Door samen met Medipro Zakelijk het aantal rokers te reduceren, pakt u deze alledaagse ergernissen aan en zorgt u voor een prettige werksfeer.

  Versterking van het bedrijfsimago

  Investeren in de gezondheid van medewerkers vergroot de waardering voor de werkgever. Daarnaast verbetert de uitstraling van uw organisatie met minder of geen rokende medewerkers – en peuken! – vóór of rondom uw pand.

  Voordelen voor werknemers

  Meer energie & Een betere conditie

  Door te stoppen met roken verbetert de bloedvoorziening van het lichaam en kunnen de longen zich herstellen. Dit betekent meer energieke en productieve werknemers. Een betere slaap kan zorgen voor nog meer energie.

  Beter humeur

  Stoppen met roken zorgt voor een beter humeur onder uw werknemers. Er is namelijk minder sprake van stress door de constante behoefte aan een sigaret. Ook bij niet-rokende collega’s kan niet-roken leiden tot een beter humeur door minder irritaties, bijvoorbeeld over rookpauzes.

  Geldbesparing

  Werknemers kunnen flink veel geld besparen door te stoppen met roken, namelijk ongeveer €250,- per maand bij het roken van één pakje per dag. Het verdiende geld kan dan aan andere dingen worden besteed.

  Gezondheid

  De gezondheid van uw werknemers verbetert zodra zij stoppen met roken. Zo zal de kans dat zij (ernstig) ziek worden verkleinen. Ook neemt de levensverwachting van stoppers toe.

  Representatiever

  Werknemers die niet (meer) roken hebben een gezonder uiterlijk, onder andere door een gezondere huid en tanden. Ook zullen werknemers frisser ruiken wanneer zij stoppen met roken. Dit is voor henzelf en voor het bedrijf beter voor de representativiteit.

  Lees hier alles over de werkwijze van Medipro tijdens de coronaperiode