iDIN

Identificeren bij Medipro met iDIN  

Als u in Nederland medische zorg ontvangt, bent u verplicht om uzelf te identificeren.
Bij telefonische coaching kunt u uzelf niet met uw identiteitsbewijs identificeren omdat u uw behandelaar niet ziet. Met iDIN kunt u uzelf op een veilige manier online identificeren, thuis op uw gemak.

Wat is iDIN?

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door banken. Via iDIN kunt u zich op een veilige en vertrouwde manier bij organisaties identificeren.
De bank verstrekt alleen persoonsgegevens aan een organisatie nadat u opdracht heeft gegeven aan uw bank voor het verstrekken van één of meer van de volgende gegevens: voorletter(s), achternaam, woonadres, leeftijdsindicatie 18 jaar of ouder, geboortedatum, geslacht, e-mail of telefoonnummer.
Medipro gebruikt iDIN alléén voor identificatie.

Is het veilig?

U kunt exact zien welke persoonsgegevens uw bank aan Medipro doorgeeft. De gegevens worden pas doorgegeven op het moment dat u hier akkoord voor geeft. Deze gegevens controleren wij met de gegevens in ons administratiesysteem.
U doet geen betaling en Medipro heeft geen inzicht in uw betaalgegevens en de bank heeft geen inzicht in uw gegevens bij Medipro.
Daarnaast worden gegevens door iDIN veilig en versleuteld verzonden. Het gebruik van iDIN is net zo veilig en betrouwbaar als internetbankieren en iDEAL.
Lees meer over de veiligheid en privacy bij het gebruik van iDIN.

Hoe werkt het?

Om u te identificeren via iDIN volgt u de volgende stappen:

  • Log via uw laptop of pc in bij MijnMedipro*
  • U ziet nu het MijnMedipro dashboard. Kies voor Online Identificeren
  • Selecteer uw bank
  • U wordt naar het iDIN-startscherm van uw bank geleid.
  • Log in met het inlogmiddel van uw bank.
  • De persoonsgegevens die Medipro van u wil ontvangen zijn al ingevuld.
  • Klik op akkoord.
  • U bent geïdentificeerd en wordt naar het dashboard van Medipro teruggeleid.

*Let op: Indien u nog niet eerder hebt ingelogd bij MijnMedipro dient u eerst uw dashboard te activeren. De activatiecode kunt u vinden in de bevestigingsmail die u heeft ontvangen.