iDIN

Wat is iDIN?

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de banken. U kunt met iDIN veilig en op dezelfde manier inloggen bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels. U gebruikt namelijk de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw bank. Zo hoeft u veel minder gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden. (Meer informatie)

https://vimeo.com/149852633
iDIN logo

Identificeren

Stel u wilt uzelf bij Medipro identificeren omdat dit in Nederland verplicht is als u medische zorg ontvangt (meer informatie).

Als u bij Medipro telefonische coaching ontvangt is het lastig om uzelf met uw identiteitsbewijs te identificeren, omdat u tijdens uw behandeling uw behandelaar niet ziet. Om uzelf toch te kunnen identificeren heeft Medipro voor iDIN gekozen. Met iDIN kunt u uzelf op een veilige manier online identificeren, thuis op uw gemak.

Maar hoe werkt het nu precies? iDIN lijkt op de manier waarop u internetbankieren gebruikt, zowel bij identificeren, inloggen en leeftijd bevestigen.

Medipro gebruikt iDIN alleen voor identificatie.

Hoe werkt het?

 • U kiest in het MijnMedipro dashboad Online Identificeren.
 • U selecteert de bank waar u uw bankzaken online regelt.
 • U wordt naar het iDIN-startscherm van uw bank geleid.
 • U logt in met het inlogmiddel van uw bank.
 • De persoonsgegevens die Medipro van u wil ontvangen zijn al ingevuld.
 • U klikt op akkoord.
 • U wordt naar de dashboard van Medipro teruggeleid en bent geïdentificeerd.

Goed om te weten

 • Identificeren met iDIN lijkt sterk op de manier waarop iDEAL werkt
  iDIN is een alternatieve manier waarmee u kunt zich kunt identificeren in het MijnMedipro-dashboard. Deze manier is ontwikkeld door de banken en wordt ook gebruikt bij onder meer overheidsinstanties en webwinkels. Met iDIN identificeert u zich online met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van uw eigen bank.
 • Uw bank verstrekt eenmalig uw persoons- en adresgegevens
  Uw bank verstrekt bij het identificeren eenmalig de persoons- en adresgegevens die bij de bank zijn geregistreerd. Deze gegevens controleren wij met de gegevens in ons administratiesysteem. U doet geen betaling, Medipro heeft geen inzicht in uw betaalgegevens en de bank heeft geen inzicht in uw gegevens bij Medipro.
 • Banken voorkomen dat phishing-criminelen misbruik maken van iDIN
  Net als bij internetbankieren en betalen met iDEAL wordt u als u iDIN gebruikt omgeleid naar een beveiligde inlogpagina van uw eigen bank. U voert uw toegangscodes alleen in op die beveiligde inlogpagina, met het webadres van uw eigen bank en met een hangslotje dat is gekoppeld aan de naam van uw bank. De toegangscodes belanden niet bij andere organisaties. Lees meer op de website www.veiligbankieren.nl