Minimale kosten, hoge opbrengsten!

De financiële voordelen van stoppen met roken 

Als u  kiest voor het stoppen-met-rokenprogramma voor bedrijven en organisaties kunt u rekenen op weinig kosten. U betaalt slechts een gereduceerd tarief voor de informatiebijeenkomst en voorbereidende groepstraining. De individuele begeleiding van werknemers brengt meestal geen kosten met zich mee voor bedrijven. De wetenschappelijk bewezen methode die Medipro hanteert wordt namelijk door de zorgverzekeraar van uw werknemers vergoed zonder eigen risico. Dit geldt eenmaal per kalenderjaar. 

Eén gestopte medewerker levert financieel meer op dan de kosten voor een volledig stopprogramma.

Hieronder geven wij u een overzicht van de kosten en de opbrengsten van een stoppen-met-rokenprogramma: 

Bel Mij Terug

Meer info over ons zakelijke programma? Vul dan uw gegevens in.

  Kosten

  Het Medipro stoppen-met-rokenprogramma voor bedrijven en organisaties bestaat uit drie onderdelen, namelijk een informatiebijeenkomst, een voorbereidende groepstraining en individuele begeleiding. De kosten hiervan zijn als volgt:

  • De informatiebijeenkomst wordt aangeboden tegen een tarief van €750,- excl. BTW.
  • De voorbereidende groepstraining kost €850,- excl. BTW.
  • Geen tot weinig kosten voor de individuele begeleiding

  In principe zijn alle fases van het stoppen-met-roken-programma onafhankelijk van elkaar af te nemen. De informatiebijeenkomst en de voorbereidende groepstraining zijn dus niet verplicht, maar wel aan te raden. Uit ervaring weten wij dat de succeskans groter is wanneer het volledige programma wordt doorlopen. 

  Opbrengsten

  De kosten van het verlies aan werktijd door rokende werknemers zijn aanzienlijk. Er zijn diverse vlakken waarop u geld kunt besparen wanneer uw werknemers stoppen met roken. Wij geven u een voorbeeld.

  Stel, een werknemer neemt dagelijks 4 rookpauzes van 10 minuten. Deze werknemer verliest wekelijks 3 uur en 20 minuten aan werktijd. Op jaarbasis is dit 150 uur. Bij een uurprijs van €35,-betekent dit dat u €5250,- per jaar kunt besparen voor elke roker die stopt.

  Hoeveel het stoppen-met-rokenprogramma precies oplevert, hangt natuurlijk af van meerdere factoren, zoals het aantal stoppers in uw bedrijf. Bovenstaand voorbeeld laat echter zien dat één stoppende werknemer, enkel gekeken naar rookpauzes, al meer dan 3 keer zoveel oplevert als de kosten voor een compleet programma bij Medipro.