Wetgeving rookruimtes

Alle bedrijven en organisaties rookvrij

In 2022 werd er een wet ingevoerd die alle inpandige rookruimtes verbiedt. Veel bedrijven hadden op dat moment nog een rookruimte. Deze moesten allemaal gesloten worden. Onder specifieke voorwaarden mogen bedrijven wel nog een rookruimte op het buitenterrein hebben. Wat deze voorwaarden precies zijn, leest u in de whitepaper “Wetgeving rookruimtes”. U kunt deze downloaden via het formulier hiernaast.

Heeft u nog een rookruimte?

Heeft uw bedrijf nog een rookruimte die niet aan de eisen voldoet? Dan kan dit leiden tot een boete van maximaal €4.500,-. Het sluiten van de rookruimtes in uw bedrijf is een goede gelegenheid om medewerkers die willen stoppen met roken hierin te begeleiden.

Whitepaper Wetgeving rookruimtes

  Bel Mij Terug

  Meer info over ons zakelijke programma? Vul dan uw gegevens in.

   Investeren in de gezondheid van uw werknemers loont

   Stoppen met roken heeft een positieve invloed op de gezondheid en de productiviteit van de medewerkers. Zij worden fitter en hun ziekteverzuim wordt gereduceerd. Een rookvrije organisatie kan u dus veel opleveren. Dit kan een extra reden zijn om ze hulp te bieden bij het stoppen met roken.

   Stoppen met Roken hulp wordt vergoed vanuit het basispakket, zonder dat dit ten laste gaat van het eigen risico. Dit geldt ook voor hulpmiddelen zoals nicotinevervangers, indien deze als onderdeel van het Stoppen met Roken traject worden gebruikt. Als u kiest voor een Stoppen met Roken programma van Medipro, betekent dit dat de individuele begeleiding in de meeste gevallen volledig vergoed zal worden door de zorgverzekeraar van uw werknemers. Voor het bedrijf brengt dit dus geen extra kosten met zich mee. 

   Lees meer over de kosten & opbrengsten van een Stoppen met Roken programma

   Een rookvrije organisatie in 6 stappen

   Het invoeren van een rookbeleid vereist een goede voorbereiding. De medewerkers dienen bijvoorbeeld tijdig geïnformeerd te worden en het is belangrijk om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Maar hoe pakt u dit aan?

   Met het stappenplan “Rookvrij in 6 stappen” geven wij u informatie en handvatten om op efficiënte wijze een rookvrije organisatie te realiseren. Medipro kan u verder ondersteunen bij het doorlopen van de stappen. Wij delen graag onze kennis en ervaring met u. 

   Hoe maakt u uw bedrijf rookvrij in 6 stappen?