Medipro Zakelijk Programma – Communicatietraining

Medipro Zakelijk Programma

Met het zakelijke Stoppen met Roken programma helpt Medipro uw organisatie en uw medewerkers in verschillende fases naar een rookvrije toekomst. Het programma begint met een informatiebijeenkomst voor alle rokende medewerkers. In deze bijeenkomst krijgen de medewerkers uitleg over de werkwijze van Medipro en worden zij gemotiveerd om te stoppen met roken.

In de praktijk blijkt echter dat het lastig kan zijn om rokende werknemers aan te sporen om naar zo’n informatiebijeenkomst te gaan. Er ontstaat vaak weerstand als medewerkers worden aangesproken op hun rookgedrag. En dit is logisch, want roken is een hardnekkige en vervelende verslaving. Loopt u hier ook tegenaan? Of vindt u het moeilijk om het gesprek over stoppen met roken aan te gaan? Dan komt één van onze trainers graag bij uw organisatie langs om u tips en handvatten aan te reiken hoe u het beste met uw medewerkers kunt communiceren over het Stoppen met Roken Programma. 

Stoppen met roken projectgroep

Ons advies is om een projectgroep te vormen van mensen die het Stoppen met Roken programma in de organisatie onder de aandacht brengen. Zo’n projectgroep bestaat in de ideale situatie uit rokers, niet-rokers en ex-rokers uit verschillende lagen van de organisatie. Een collega die vroeger zelf gerookt heeft kan namelijk veel oprechter overkomen dan een niet-rokende leidinggevende. Deze communicatietraining is gericht aan de hele Stoppen met Roken projectgroep.

Communicatietraining

Als de projectgroep is samengesteld komt een Medipro trainer bij u langs op locatie. We besteden onder andere aandacht aan de volgende punten:

  • Wat is de meest effectieve manier om de roker te benaderen?
  • Hoe zorgt u dat u oprecht overkomt, in plaats van dwingend?
  • Hoe voorkomt u weerstand bij de roker?
  • Wat heeft u nodig om zelfverzekerd het gesprek aan te gaan met de roker? 

Dit is een interactieve training. Geen lezing dus, maar we gaan met elkaar het gesprek aan. U krijgt handvatten en praktijkvoorbeelden aangereikt. Ook is er ruimte om gesprekken te oefenen, mocht hier behoefte aan zijn. 

Kosten: € 750,- excl. BTW

Meer informatie

Medipro helpt u graag met het invoeren van een zakelijk Stoppen met Roken programma. Samen zoeken wij naar een aanpak die past bij uw bedrijf. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.