Medipro Zakelijk Programma – Informatiebijeenkomst

Fasen Medipro Zakelijk

Het Medipro Zakelijk Programma bestaat uit 3 fasen. Het totaalprogramma bevat alle elementen om een zo compleet mogelijk Stoppen met Roken programma aan te bieden. Het is niet verplicht om alle fasen af te nemen. Uit ervaring blijkt echter dat het doorlopen van alle fases zorgt voor een hoger succespercentage. Op deze pagina vindt u meer informatie over de eerste fase, namelijk de informatiebijeenkomst. Download de brochure hieronder voor een compleet overzicht van de verschillende fasen.

Lees meer over de kosten van het volledige programma

Fase 1 – Informatiebijeenkomst rokers

Tijdens een interactieve bijeenkomst van een uur krijgen de rokers enerzijds informatie over het coachingstraject van Medipro en wordt er anderzijds gewerkt aan hun motivatie om te stoppen. De volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wat zit er in een sigaret?
  • Waarom is roken verslavend?
  • Wat zijn de nadelen van roken en de voordelen van stoppen?
  • De begeleidingsmogelijkheden van Medipro
  • De eventuele hulpmiddelen: nicotinevervangers en medicijnen.

De trainers van Medipro zijn professionals die veel ervaring hebben met motiverende gespreksvoering. Door de juiste vragen te stellen wordt de motivatie om te stoppen met roken verhoogd.  

Deze informatiebijeenkomst is geheel vrijblijvend. Dat wil zeggen dat medewerkers die bij de bijeenkomst aanwezig zijn, niet verplicht zijn om daarna het verdere programma te doorlopen en te stoppen met roken. Na afloop van de informatiebijeenkomst kunnen medewerkers zich bij de trainer aanmelden, of later bij een contactpersoon binnen uw bedrijf.

Lees meer over Fase 2: Voorbereidende groepstraining

Lees meer over Fase 3: Individuele coaching

Brochure Aanvragen

    Effectieve communicatie over roken en stoppen

    Stoppen met roken is en blijft een gevoelig onderwerp. Medewerkers dwingen om aan een Stoppen met Roken programma deel te nemen leidt tot weerstand, en enkel een briefje bij de koffieautomaat ophangen over het aanbod heeft vaak geen effect. Hoe kunt u op effectieve wijze het gesprek over roken en stoppen aangaan met uw medewerkers? Dat leert u in de Communicatietraining die Medipro ontwikkeld heeft.