Medipro Zakelijk Programma – Individuele coaching

Fasen Medipro Zakelijk

Het Medipro Zakelijk Programma bestaat uit 3 fasen. Het totaalprogramma bevat alle elementen om een zo compleet mogelijk Stoppen met Roken programma aan te bieden. Het is niet verplicht om alle fasen af te nemen. Uit ervaring blijkt echter dat het doorlopen van alle fases zorgt voor een hoger succespercentage. Op deze pagina vindt u meer informatie over de derde fase, namelijk de individuele coaching. Download de brochure hiernaast voor een compleet overzicht van de verschillende fasen.

Lees meer over Fase 1: Informatiebijeenkomst

Lees meer over Fase 2: Voorbereidende groepstraining

 

 

 

Fase 3 – Individuele coaching

Brochure Aanvragen

  De medewerkers worden in deze fase individueel gecoacht bij het stoppen met roken. In een periode van 3 maanden heeft de medewerker verschillende gesprekken met zijn/haar eigen coach. Moeilijke momenten, terugvalpreventie en alternatieven voor het roken zijn voorbeelden van onderwerpen die tijdens de consulten aan bod komen. Medipro werkt uitsluitend met professionele coaches die allemaal ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister stoppen met roken. Om de kwaliteit van de trajecten te waarborgen staan alle behandelingen onder medisch toezicht van een verslavingsarts en een psycholoog.  

  Medewerkers kunnen kiezen voor persoonlijke, telefonische, of videocoaching. Welke vorm gekozen wordt, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en praktische overwegingen. Medipro kan samen met u kijken welke vorm van coaching het beste past bij uw bedrijf en medewerkers. 

  De kosten voor de behandelingen worden door Medipro rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de Stoppen met Roken begeleiding volledig, éénmaal per kalenderjaar. De vergoeding voor de behandelingen is vrijgesteld van het eigen risico. In de meeste gevallen brengt de individuele begeleiding van de medewerkers dus geen extra kosten met zich mee voor het bedrijf. 

  Lees meer over de kosten van het volledige programma

  Persoonlijke coaching

  Persoonlijke coaching kan incompany plaatsvinden (vanaf 8 medewerkers) of bij een Medipro vestiging bij de stopper in de buurt. De medewerker heeft 4 individuele gesprekken van een half uur met de coach. 

  Telefonische coaching

  Telefonische coaching bestaat uit 7 gesprekken. Het eerste consult duurt een half uur en de vervolggesprekken een kwartier. 

  Videocoaching

  Videocoaching bestaat net als telefonische coaching uit 7 gesprekken. Het eerste consult duurt een half uur en de vervolggesprekken een kwartier. Deze gesprekken vinden plaats via een videoverbinding.