Onze Praktijk Rookvrij – Praktijk aanmelden

Aanmelden praktijk
  Hoe verwijs ik patiënten door?

  Via het aanmeldformulier op deze pagina kunt u uw (groeps)praktijk aanmelden voor Onze Praktijk Rookvrij. Na aanmelding kunt u uw rokende patiënten naar Medipro doorverwijzen. Dit doet u via ZorgDomein, of u laat de patiënten zichzelf inschrijven via de aanmeldpagina van Onze Praktijk Rookvrij.

  Als de patiënt is aangemeld, neemt Medipro rechtstreeks contact op. Er volgt een telefonisch intakegesprek, waarna de patiënt gekoppeld wordt aan een coach. Het eerste consult wordt ingepland en het traject gaat van start.

  Traject

  Door het hele land zitten vestigingen verspreid waar rokers terecht kunnen voor een persoonlijk coachingstraject. Ook kunnen rokers telefonisch of digitaal gecoacht worden. In dit coachingstraject van drie maanden is er aandacht voor het huidige rookgedrag, persoonlijke valkuilen en moeilijke momenten. De coach gaat samen met de roker op zoek naar de motivatie om te stoppen en verhoogt deze. Er wordt een persoonlijk stopplan en een terugvalpreventieplan opgesteld.

  Behandeling vergoed vanuit basispakket

  De begeleidingsvormen van Medipro worden vanuit het basispakket vergoed door alle zorgverzekeraars. Dit geldt ook voor hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en medicijnen. Hulpmiddelen worden alleen vergoed als ze gecombineerd worden met professionele begeleiding. Deze vergoeding is vrijgesteld van het eigen risico.

  Onze Praktijk Rookvrij

  Welkom bij Onze Praktijk Rookvrij! Met deze samenwerking wil Medipro huisartsen ontzorgen. Dit doen we door rookverslaafde patiënten specialistische begeleiding te bieden bij het stoppen.

  Waarom samenwerken met Medipro?

  Patiënten worden regelmatig door de POH begeleid bij het stoppen met roken. Dit wordt vaak onderschat. Roken is een hardnekkige lichamelijke en geestelijke verslaving. Het vergt een specialistische aanpak om een rookverslaafde patiënt succesvol te begeleiden bij het stoppen. Medipro kan u ontzorgen door de zorg voor rokende patiënten over te nemen.

  Over Medipro

  Medipro is erkend als Medische Specialistische Zorginstelling. Dit houdt in dat onze coaches gespecialiseerd zijn in stoppen met roken begeleiding. Zij staan allemaal ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Om de kwaliteit van onze behandeling te bewaken is er professionele en inhoudelijke ondersteuning door een medische staf, bestaande uit een verslavingsarts en een psycholoog.