Stoptober - Medipro | Stoppen Met Roken Coaching

Stoptober

Stoptober 2022

Doe mee met Stoptober en begin nu al met de voorbereidingen!

Op 1 oktober gaan weer heel veel rokers van start met de intentie om 28 dagen niet te roken. Als u meedoet, dan doet u dat dus niet alleen! Duizenden Nederlanders doen mee en die gaan elkaar op verschillende manieren ondersteunen, onder andere via social media. Behalve steun op de social media kunt u natuurlijk ook een eigen groepje medestanders mobiliseren om het samen met u vol te houden.

Stoptober Medipro

U bent niet alleen

Als u meedoet, dan gaat u in principe 28 dagen niet roken! Dat doet u overigens met duizenden andere Nederlanders. Ook is er ook een speciale Stoptober app die u kunt downloaden met allerlei adviezen en praktische tips vóór en tijdens de stopperiode.

Professionele ondersteuning

Ook dat is mogelijk! Medipro helpt u bij het volhouden! Nicotine is een fysiek zeer verslavende stof. Dat blijkt wel uit het gegeven dat er diverse ontwenningsverschijnselen kunnen optreden wanneer de toevoer van nicotine gestopt wordt. Dat is ook de reden waarom veel stoppers het na enige tijd weer opgeven. Het kost zo veel energie om tegen al die vervelende ontwenningsverschijnselen op te boksen! Iedere roker kent wel een lijstje: de hele dag door ontzettende zin om te roken, rusteloosheid, gespannenheid, moeite met concentreren, een kort lontje, soms een depri gevoel. Geen wonder dat men snel gaat verlangen dat dit alles weer stopt. Maar er is hoop! Want er zijn goede hulpmiddelen om de nadelige effecten van het stoppen te verminderen. Zo zijn er nicotinevervangers (pleisters, kauwgom, zuigtabletten) en zelfs medicijnen op recept die kunnen helpen tegen ontwenningsverschijnselen. Daarnaast helpt een goede begeleiding door een deskundige coach ook enorm! 

Stoptober
Medipro helpt bij het volhouden

Coaching & Hulpmiddelen

Het is algemeen bekend dat de combinatie van coaching en hulpmiddelen de kans op succes bij het stoppen aanmerkelijk vergroot. Tot wel 10 keer! Maak daarom gebruik van de mogelijkheid van een stoppen met roken behandeling die ook nog eens vergoed wordt uit het basispakket, zonder eigen risico. U maakt dan meteen ook kennis met de hedendaagse hulpmiddelen die stoppen met roken aanzienlijk gemakkelijker maken. Medipro zorgt er voor dat Stoptober voor u een haalbare kaart wordt!

Grijp uw kans

Pak deze kans om te bewijzen dat ook u het roken kunt laten. U hoeft niet voor altijd te stoppen, al kan dat natuurlijk ook als het u goed bevalt! Pak de telefoon en bel Medipro om tijdig een afspraak te maken voor een eerste gesprek. Medipro biedt twee mogelijkheden voor de begeleiding: een aantal begeleidingsgesprekken met een persoonlijke coach of telefonische coaching. Er is geen verwijzing nodig van een arts. U kunt zelf meteen bellen naar Medipro. Het nummer is 088- 786 7799.

Vergoeding vanuit basispakket

Alle begeleidingsvormen van Medipro worden op dit moment vanuit het basispakket vergoed door de zorgverzekeraars, zonder eigen risico. U kunt zich vandaag nog aanmelden zonder verwijzing van uw huisarts.

De navolgende programma’s worden vergoed vanuit de basisverzekering:
– Persoonlijke stoppen met roken coaching (individuele begeleiding)
– Telefonische stoppen met roken coaching (telefonische begeleiding)

 Als u gebruik maakt van de Medipro stoppen met roken begeleiding krijgt u de hulpmiddelen volledig vergoed. Deze vergoeding gaat ook niet ten laste van het eigen risico.

Bel Mij Terug

Twijfelt u over stoppen met roken of heeft u gewoon en vraag? Wij bellen u graag terug.

  Waarom Medipro?

  • Op werkdagen binnen 24 uur een coach
  • Vergoed door de zorgverzekeraar
  • Vestigingen in het hele land
  • Gecertificeerde coaches
  •  Professionele hulp

  Bel met Medipro

  Pak deze kans om te bewijzen dat ook u het roken kunt laten. U hoeft niet voor altijd te stoppen, al kan dat natuurlijk ook als het u goed bevalt! Pak de telefoon en bel Medipro om tijdig een afspraak te maken voor een eerste gesprek.