Vergoeding stoppen met roken Anderzorg

Stoppen met roken vergoed door Anderzorg

Anderzorg verzekeraar

Indien u kiest voor stoppen-met-rokenbegeleiding bij Medipro in 2024, wordt het programma door Anderzorg éénmaal per kalenderjaar volledig vergoed. Deze vergoeding is vrijgesteld van het eigen risico.

Stoppen met roken is niet makkelijk. Veel rokers doen meerdere stoppogingen voor hun laatste succesvolle stoppoging. Hulp bij stoppen met roken vergroot de kans op een succesvolle stoppoging aanzienlijk. Medipro biedt persoonlijke , telefonische en videocoaching. Eventueel kan er naast deze coaching ook gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen, denk hierbij aan nicotinevervangers of stoppen-met-rokenmedicijnen.

Persoonlijke coaching

Voor persoonlijke coaching kunt u terecht bij één van de vestigingen in Nederland. Tijdens de consulten worden de stopredenen samen met de coach in kaart gebracht. Er wordt gewerkt aan het verhogen van de motivatie en de coach adviseert over de omgang met moeilijke momenten. Er zijn in totaal 4 gesprekken van een half uur.

Telefonische coaching

Het is ook mogelijk om ondersteuning te krijgen zonder daarvoor de deur uit te hoeven, namelijk met telefonische coaching. Bij deze behandelvorm zijn er 7 telefonische gesprekken op afgesproken tijden. Het eerste gesprek duurt een half uur, vervolggesprekken een kwartier. De werkwijze is hetzelfde als bij persoonlijke coaching, maar dan telefonisch met een coach-op-afstand.

Videocoaching

Wilt u de deur niet uit, maar wilt u uw coach wel kunnen zien? Ook dat kan! Als u kiest voor videocoaching, heeft u 7 online consulten met uw coach. Ook bij deze vorm duurt het eerste gesprek een half uur en de vervolggesprekken een kwartier. U heeft voor deze behandelvorm alleen een camera en een goede internetverbinding nodig. 

Hulpmiddelen worden vergoed

Ook eventuele hulpmiddelen worden vergoed indien ze gecombineerd worden met persoonlijke of telefonische coaching. Ook deze vergoeding is in 2024 vrijgesteld van het eigen risico. Weet u nog niet of u gebruik wilt maken van hulpmiddel of welk hulpmiddel voor u de juiste keuze is? Uw stoppen-met-rokencoach kan u adviseren welk hulpmiddel voor u het meest geschikt is.

Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk altijd voor de zekerheid de polisvoorwaarden van Anderzorg voor alle informatie en voorwaarden.

Delen: