Vergoeding stoppen met roken CZ

Stoppen met roken wordt volledig vergoed door CZ

vergoeding CZ

Indien u het stoppen met roken programma volgt bij Medipro, dan wordt het traject door CZ vergoed. CZ vergoedt eenmaal per jaar een stoppen met roken programma. Voor meer informatie over de vergoeding kunt u terecht bij CZ. Voor een aanmelding bij Medipro heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

U heeft bij Medipro de mogelijkheid om te kiezen voor persoonlijke coaching bij een van onze vestigingen of telefonische coaching. Bij beide vormen van coaching wordt er gekeken naar uw persoonlijke situatie. Voor aanvang van het traject vult u een anamnese formulier in en een rookprofiel. Op deze manier kan de coach direct inhaken op uw situatie. Daarnaast wordt er tijdens de begeleiding besproken waar u tegenaan loopt bij het stoppen met roken en aan de hand daarvan kunt u persoonlijk advies krijgen. Er kan worden gekeken op welke manier u het beste gemotiveerd kunt blijven om het stoppen met roken vol te houden.

U kunt zelf kiezen welke vorm van coaching het beste bij u past. Heeft u twijfels welke vorm van coaching het meest geschikt is in uw situatie? Neem dan contact op met Medipro om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Verzekeraar CZ vergoedt ook uw hulpmiddelen

Hulpmiddelen voor stoppen met roken worden alleen vergoed in combinatie met een stoppen met roken programma. Deze vergoeding gaat wel ten laste van uw eigen risico. Denk bij hulpmiddelen aan nicotinevervangers en stoppen met roken medicijnen. Deze hulpmiddelen kunnen helpen om het traject makkelijker door te komen. Bent u er nog niet over uit of u gebruik wilt maken van hulpmiddelen? Uw coach kan adviseren over de voordelen en nadelen van hulpmiddelen en welk hulpmiddel het meest geschikt voor u is.

Voor meer informatie omtrent de vergoeding kunt u contact met ons opnemen of met CZ. Indien u vragen heeft over de coaching van Medipro kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of direct bellen naar 088-7867799.

Delen: