Vergoeding stoppen met roken CZ

Stoppen met roken wordt volledig vergoed door CZ, zonder eigen risico

vergoeding CZ

Indien u het stoppen-met-rokenprogramma volgt bij Medipro, dan wil uw zorgverzekeraar CZ u hierin graag steunen. De begeleiding door Medipro wordt in 2024 volledig vergoed. De vergoeding gaat ook niet ten laste van uw eigen risico. CZ vergoedt eenmaal per jaar een stoptraject. Voor een aanmelding heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

U heeft bij Medipro de mogelijkheid om te kiezen voor persoonlijke coaching in een van onze vestigingen, of telefonische of videocoaching. Bij al deze vormen van coaching wordt er gekeken naar uw persoonlijke situatie. Voor aanvang van het traject vult u digitaal twee vragenlijsten in: een medische vragenlijst en een rookprofiel. Op deze manier kan de coach direct ingaan op uw individuele situatie. Daarnaast wordt er tijdens de begeleiding besproken waar u tegenaan loopt bij het stoppen met roken en aan de hand daarvan krijgt u advies. Ook wordt er gekeken op welke manier u het beste gemotiveerd kunt blijven om het stoppen met roken vol te houden.

U kunt zelf een keuze maken voor telefonische, persoonlijke of videocoaching, afhankelijk van wat u het meeste aanspreekt. Heeft u twijfels welke vorm van coaching het meest geschikt is in uw situatie? Neem dan contact op met Medipro om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Verzekeraar CZ vergoedt ook uw hulpmiddelen

Hulpmiddelen voor stoppen met roken worden alleen vergoed in combinatie met een stoppen-met-rokenprogramma. Denk bij hulpmiddelen aan nicotinevervangers en stoppen-met-rokenmedicijnen. Deze hulpmiddelen kunnen helpen om het traject makkelijker door te komen. Bent u er nog niet over uit of u gebruik wilt maken van hulpmiddelen? Uw coach kan adviseren over de voordelen en nadelen van hulpmiddelen en welk hulpmiddel het meest geschikt voor u is.

Voor meer informatie omtrent de vergoeding kunt u contact met ons opnemen of met CZ. Indien u vragen heeft over de coaching van Medipro kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of direct bellen naar 088-7867799.

Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk altijd voor de zekerheid de polisvoorwaarden van CZ voor alle informatie en voorwaarden.

Delen: