Vergoeding stoppen met roken Menzis

Stoppen met roken wordt volledig vergoed door Menzis, zonder eigen risico

Vergoeding Menzis

Als u verzekerd bent bij Menzis, wordt uw stoppen-met-rokenbegeleiding bij Medipro in 2024 volledig vergoed. De vergoeding is vrijgesteld van het eigen risico. Een stoppen-met-rokentraject wordt door Menzis eenmaal per jaar vergoed. Om u aan te melden voor stoppen met roken bij Medipro heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Medipro biedt persoonlijke, telefonische en videocoaching en heeft vestigingen door het gehele land. Bij al deze vormen van coaching is individuele aandacht een belangrijk uitgangspunt. Voor aanvang van het door u gekozen traject vult u digitaal twee vragenlijsten in: een medische vragenlijst en een rookprofiel. Aan de hand van deze informatie kan bij aanvang van het traject de aandacht direct gericht worden op uw persoonlijke situatie. Ook wordt er in de gesprekken besproken wat uw moeilijkheden zijn tijdens het stoppen met roken. Op basis hiervan kunt u persoonlijke tips krijgen. Zo kan worden gekeken op welke manier u het beste gemotiveerd kan blijven om het stoppen met roken vol te houden.

U kunt zelf uw keuze maken voor persoonlijke, telefonische of videocoaching. Heeft u twijfels welke vorm van coaching het beste bij u past? U kunt dan contact opnemen met Medipro om de opties te bespreken.

Verzekeraar Menzis vergoedt ook uw hulpmiddelen

Bij een coachingstraject kunnen hulpmiddelen worden ingezet. Denk bij hulpmiddelen aan nicotinevervangers en stoppen-met-rokenmedicijnen. Deze hulpmiddelen worden alleen vergoed in combinatie met erkende stoppen-met-rokencoaching, bijvoorbeeld door Medipro. De hulpmiddelen kunnen helpen om de kans op een succesvolle stoppoging te verhogen. Weet u nog niet zeker of u hulpmiddelen wilt gaan gebruiken? Uw coach kan adviseren over de voordelen en nadelen van hulpmiddelen en welk hulpmiddel het meest geschikt is.

Voor meer informatie omtrent de vergoeding kunt u contact met ons opnemen of met Menzis. Indien u vragen heeft over de coaching van Medipro kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of direct bellen naar 088-7867799.

Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk altijd voor de zekerheid de polisvoorwaarden van Menzis voor alle informatie en voorwaarden.

Delen: