Vergoeding stoppen met roken Menzis

Stoppen met roken wordt volledig vergoed door Menzis

Vergoeding Menzis

Als u verzekerd bent bij Menzis, wordt uw stoppen met roken begeleiding bij Medipro volledig vergoed. Dit gaat ook niet ten laste van uw eigen risico. Een stoppen met roken programma wordt door Menzis eenmaal per jaar vergoed. Voor meer informatie over de vergoeding kunt u terecht bij Menzis. Om u aan te melden voor stoppen met roken bij Medipro heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij begeleiding van Medipro kunt u kiezen voor een persoonlijk coaching traject bij een van onze vestigingen of een telefonisch coaching traject. Beide vormen van coaching hebben een persoonlijke insteek. Voor aanvang van beide trajecten vult u een anamnese formulier in en een rookprofiel. Aan de hand van deze informatie kan bij aanvang van het traject direct gericht op uw persoonlijke situatie. Ook wordt er in de gesprekken besproken wat uw moeilijkheden zijn tijdens het stoppen met roken. Op basis hiervan kunt u persoonlijke tips krijgen. Zo kan worden gekeken met welke insteek u het beste gemotiveerd kan blijven om het stoppen met roken vol te houden.

U kunt zelf kiezen of u een voorkeur heeft voor persoonlijke ofwel telefonische coaching. Heeft u twijfels welke vorm van coaching het beste bij u past? U kunt dan contact opnemen met Medipro om de opties te bespreken.

Verzekeraar Menzis vergoedt ook uw hulpmiddelen

Naast de coaching kunt u gebruik maken van hulpmiddelen. Denk bij hulpmiddelen aan nicotinevervangers en stoppen met roken medicijnen. Deze hulpmiddelen worden alleen vergoed in combinatie met erkende stoppen met roken coaching, bijvoorbeeld door Medipro. Deze vergoeding gaat wel ten laste van uw eigen risico. De hulpmiddelen kunnen helpen om de kans op een succesvolle stoppoging te verhogen. Weet u nog niet zeker of u hulpmiddelen wilt gaan gebruiken? Uw coach kan adviseren over de voordelen en nadelen van hulpmiddelen en welk hulpmiddel het meest geschikt is.

Voor meer informatie omtrent de vergoeding kunt u contact met ons opnemen of met Menzis. Indien u vragen heeft over de coaching van Medipro kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of direct bellen naar 088-7867799.

Delen: