Vergoeding stoppen met roken Zorgverzekeraar DSW

Stoppen met roken gedeeltelijk vergoed door Zorgverzekeraar DSW

Vergoeding stoppen met roken DSW

Indien u kiest voor stoppen-met-rokenbegeleiding bij Medipro in 2021, wordt het programma door Zorgverzekeraar DSW éénmaal per kalenderjaar voor € 70 vergoed. Deze vergoeding is vrijgesteld van het eigen risico.

Stoppen met roken is niet makkelijk. Veel rokers doen meerdere stoppogingen voor hun laatste succesvolle stoppoging. Hulp bij stoppen met roken vergroot de kans op een succesvolle stoppoging aanzienlijk. Medipro biedt persoonlijke en telefonische coaching. Eventueel kan er naast deze coaching ook gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen, denk hierbij aan nicotinevervangers of stoppen-met-rokenmedicijnen.

Persoonlijke coaching

Voor persoonlijke coaching kunt u terecht bij één van de vestigingen in Nederland. Tijdens de consulten worden de stopredenen samen met de coach in kaart gebracht. Er wordt gewerkt aan het verhogen van de motivatie en de coach adviseert over de omgang met moeilijke momenten. Er zijn in totaal 4 gesprekken van een half uur.

Telefonische coaching

Het is ook mogelijk om ondersteuning te krijgen zonder daarvoor de deur uit te hoeven, namelijk met telefonische coaching. Bij deze behandelvorm zijn er 7 telefonische gesprekken op afgesproken tijden. Het eerste gesprek duurt een half uur, vervolggesprekken een kwartier. De werkwijze is hetzelfde als bij persoonlijke coaching, maar dan telefonisch met een coach-op-afstand.

Hulpmiddelen worden vergoed

Ook eventuele hulpmiddelen worden vergoed indien ze gecombineerd worden met persoonlijke of telefonische coaching. Ook deze vergoeding is in 2021 vrijgesteld van het eigen risico. Weet u nog niet of u gebruik wilt maken van hulpmiddel of welk hulpmiddel voor u de juiste keuze is? Uw stoppen-met-rokencoach kan u adviseren welk hulpmiddel voor u het meest geschikt is.

Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk altijd voor de zekerheid de polisvoorwaarden van Zorgverzekeraar DSW voor alle informatie en voorwaarden.

Delen:
Lees hier alles over de werkwijze van Medipro tijdens de coronaperiode