Nieuws
1 oktober

Stoptober 2023 staat voor de deur

Tijdens Stoptober stopt u samen met duizenden andere rokers 28 dagen met roken. Als u de gehele maand niet rookt, heeft u vijf keer meer kans om succesvol te stoppen met roken voor altijd. Door Stoptober zijn er al meer dan 400.000 rokers geholpen om te stoppen. In deze blog vertellen wij u wat Stoptober precies inhoudt en hoe u zich het beste kunt voorbereiden op deze 28 dagen.

 De voordelen van stoppen in Stoptober

Omdat u samen met een grote groep mensen stopt met roken, wordt het een stuk makkelijker om vol te houden. U kunt namelijk veel steun krijgen van elkaar en elkaar helpen. Daarnaast kunt u tijdens deze 28 dagen gratis gebruik maken van tips en adviezen die u kunt vinden in de Stoptober appDe Stoptober app is uw persoonlijke stophulp die u altijd op zak heeft. Deze app is beschikbaar vanaf 21 september. Verder vindt de Stoptober stop show plaats, is er een Stopcast, een social community en nog meer stophulp. Meedoen aan Stoptober is geheel gratis en goed voor uw portemonnee.

Voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om uw stoppoging te laten slagen hebben wij een paar tips om u goed voor te bereiden op Stoptober.

  • Zorg ervoor dat u de avond voordat u gaat stoppen alle sigaretten weggooit. Naast de sigaretten is het ook goed om de asbakken en aanstekers in de prullenbak te doen. Hierdoor wordt u niet steeds geconfronteerd met het roken of sigaretten.
  • Houd een stopkalender bij, zodat u weet hoelang u al gestopt bent. Dit kan motiverend werken.
  • Zorg ervoor dat u tijdens het stoppen zo min mogelijk spanning of stress ervaart. Plan dus niet al teveel spannende of nieuwe dingen in de eerste dagen van Stoptober.
  • Bereid uw omgeving ook voor. Vraag aan uw omgeving om u te steunen tijdens deze dagen. U kunt bijvoorbeeld vragen of mensen die in uw omgeving nog wel roken dat niet bij u in de buurt willen roken. U kunt natuurlijk ook vragen of zij ook mee willen doen aan Stoptober.
  • Bedenkt alvast wat u tijdens uw vaste rookmomenten kan gaan doen, zodat u afleiding hebt van de hunkering naar een sigaret.
  • Overweeg om gebruik te maken van nicotinevervangende producten als het stoppen u te moeilijk wordt. Denk hierbij aan pleisters of nicotinekauwgom.

Tijdens het stoppen is het belangrijk om uzelf bezig te houden. Als u trek krijgt in een sigaret, neem dan bijvoorbeeld een gezonde snack of ga even wandelen of sporten. Daarnaast kunt u bij moeilijke momenten gebruik maken van alle support die de Stoptober app biedt. 

Wilt u stoppen met behulp van een coach?

Als u succesvol wilt stoppen met roken kunt u bij Medipro terecht. Onze professionele coaches kunnen u begeleiden bij het stoppen. Wij bieden persoonlijketelefonische en videocoaching, eventueel in combinatie met hulpmiddelen zoals nicotinevervangers. Dit traject wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over onze coachingstrajecten kunt u contact opnemen via de website of bellen naar 088-786 77 99

 

Gepubliceerd op: 06-09-2023
Delen: