Geld besparen door te stoppen met roken - Medipro Stoppen met Roken
Nieuws
Geld stapels

Geld besparen door te stoppen met roken

Het is voor de meeste mensen geen nieuws dat roken afgelopen jaren veel duurder is geworden. In de toekomst zullen deze prijzen blijven stijgen. Volgens het coalitieakkoord worden sigaretten 10 euro duurder in 2025. Door te stoppen met roken kunt u dus erg veel geld besparen.

Prijsstijging

Zoals gezegd is de prijs van een pakje sigaretten en shag afgelopen jaren flink gestegen. In 2020 is de prijs tot twee keer toe verhoogd. Wanneer we kijken naar de toekomstige plannen van de overheid kan er worden gezegd dat deze prijzen komende jaren ook nog verder zullen stijgen. Het streven van de overheid is dat een pakje sigaretten in 2023 minimaal €10 gaat kosten. De positieve kant van deze prijsstijging is dat u per jaar steeds meer kunt besparen door te stoppen met roken.

Geld besparen door te stoppen

Op dit moment is de gemiddelde prijs voor een pakje sigaretten €8,20. Als u een pakje per dag rookt, kan u op weekbasis dus al €57,40 besparen. Op maandbasis bedraagt dit €250,- en op jaarbasis kan er dan €3.000 bespaard worden. Buiten het feit om dat stoppen met roken heel veel gezondheidsvoordelen heeft, is het dus ook mogelijk om duizenden euro’s te besparen. Voor uw beeldvorming: met dit bedrag kunt u gaan reizen, uw huis opknappen, een nieuwe auto kopen of na een aantal jaren zelfs een vakantiewoning kopen. Stoppen met roken heeft dus erg veel voordelen.

Wilt u stoppen?

Medipro biedt verschillende vormen van coaching om u te begeleiden bij het stoppen. U kunt kiezen voor persoonlijketelefonische of videocoaching. Dit traject, inclusief eventuele hulpmiddelen zoals nicotinevervangers, wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed zonder eigen risico. Voor meer informatie of advies kunt u contact met ons opnemen via onze website, of bellen naar 088-7867799.

Gepubliceerd op: 01-04-2022
Delen: