Nieuws
Geld stapels

Geld besparen door te stoppen met roken

Het is voor de meeste mensen geen nieuws dat roken afgelopen jaren veel duurder is geworden. In de toekomst zullen deze prijzen blijven stijgen. Door te stoppen met roken kunt u dus erg veel geld besparen.

Prijsstijging

Zoals gezegd is de prijs van een pakje sigaretten en shag afgelopen jaren flink gestegen. In de afgelopen jaren is er een flinke prijsstijging te zien. In de tabel hieronder is dit te zien. Wanneer we kijken naar de toekomstige plannen van de overheid kan er worden gezegd dat deze prijzen komende jaren nog veel verder zullen stijgen. Dit wordt gedaan om het roken te ontmoedigen. Het doel van de overheid is dat er in 2040 een rookvrije generatie is. Dit betekent dat deze generatie opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en vrij zijn van de verleiding om te gaan roken. 

Prijsstijging sigaretten

Geld besparen door te stoppen

Vanaf april 2024 is de gemiddelde prijs voor een pakje sigaretten €11,10. Als u een pakje per dag rookt, kan u op weekbasis dus al €77,70 besparen. Op maandbasis bedraagt dit ongeveer €330,- en op jaarbasis kan er dan ongeveer €4.050 bespaard worden. Buiten het feit dat stoppen met roken heel veel gezondheidsvoordelen heeft, is het dus ook mogelijk om duizenden euro’s te besparen. Voor uw beeldvorming: met dit bedrag kunt u gaan reizen, uw huis opknappen, een nieuwe auto kopen of na een aantal jaren zelfs een vakantiewoning kopen. Stoppen met roken kan u dus veel opleveren.

Wilt u stoppen?

Medipro biedt verschillende vormen van coaching om u te begeleiden bij het stoppen. U kunt kiezen voor persoonlijketelefonische of videocoaching. Dit traject, inclusief eventuele hulpmiddelen zoals nicotinevervangers, wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed zonder eigen risico. Voor meer informatie of advies kunt u contact met ons opnemen via onze website, of bellen naar 088-786779

Gepubliceerd op: 01-02-2024
Delen: