Nieuws
Vrouw stoppen roken zomer

Het perfecte moment om te stoppen met roken

31 mei is het Wereld Anti-Tabaksdag, een wereldwijde campagne om bewustzijn te creëren voor de schadelijke effecten van tabaksgebruik en om rookvrije levens te promoten. Deze dag is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgericht in 1987 en richt zich op de gezondheidsgevolgen van tabak. De WHO wilt effectievere maatregelen om het roken terug te dringen. Daarnaast is Anti-Tabaksdag 20 dagen voor het begin van de zomer, wat het het perfecte moment maakt om zelf de sigaret voorgoed vaarwel te zeggen. Maar waarom is dit dan de ideale tijd om te stoppen met roken?

Wereld Anti-Tabaksdag

 Op Anti-Tabaksdag organiseert de WHO jaarlijks campagnes met verschillende thema’s om bewustwording te vergroten en de regering aan te moedigen om strengere tabaksregels in te voeren. Ook kan deze dag gebruikt worden als startpunt om uzelf te informeren over de middelen en ondersteuning die beschikbaar zijn om te stoppen. U kunt altijd contact met ons opnemen via 088 786 77 64 om samen te kijken hoe wij u kunnen helpen bij het stoppen met roken. 

Waarom stoppen met roken in de zomer?

We hebben het nu vaak over ‘het perfecte moment om te stoppen’, maar waarom is dit nu eigenlijk? Het is al een goed teken dat u dit artikel leest, dat betekent dat u geïnteresseerd bent in de redenen om nu te stoppen. Dit is een eerste stap. Hieronder vindt u meerdere argumenten om in deze periode te stoppen met roken;

 

  1. Meer buitenactiviteiten: In de zomer brengen mensen meer tijd buitenshuis door. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, zwemmen of gewoon genieten van een picknick in het park, er zijn tal van rookvrije activiteiten waar u aan kunt deelnemen. Daarnaast kan het verhogen van uw lichamelijke beweging helpen om de drang naar nicotine te verminderen.

  2. Gezondheidsvoordelen: Stoppen met roken heeft onmiddellijke voordelen voor uw gezondheid. Binnen enkele dagen na het stoppen, beginnen uw longen zich te herstellen en neemt uw energieniveau toe.

  3. Betere smaak en geur: Wanneer u stopt met roken, verbeteren uw smaak en reuk. Dit betekent dat u meer kunt genieten van de smaken van de zomer, zoals vers fruit. U zult ook merken dat uw omgeving aangenamer ruikt zonder de constante geur van tabaksrook.

  4. Financiële besparingen: Sigaretten worden steeds duurder, dus stoppen met roken kan u veel geld besparen.   

Wilt u stoppen?

Bent u overtuigd en heeft u besloten om te stoppen met roken? Wij helpen u graag. Medipro biedt persoonlijketelefonische en videocoaching  om u te ondersteunen bij het stoppen met roken. Dit traject wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, zonder dat dit ten laste gaat van uw eigen risico. Ook hulpmiddelen zoals nicotinevervangers worden vergoed.  Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088- 786 77 64

Gepubliceerd op: 30-05-2024
Delen: