Nieuws
vergoeding stoppen met roken 2021

Hulp bij Stoppen met Roken in 2021 vergoed zonder eigen risico

Als u wilt stoppen met roken in het nieuwe jaar, dan is er goed nieuws! Begeleiding bij stoppen met roken zoals coaching bij Medipro wordt in 2021 weer vergoed zonder eigen risico. Ook eventuele hulpmiddelen zoals nicotinevervangers of stoppen-met-rokenmedicijnen worden vergoed indien ze gecombineerd worden met het coachingstraject. Ook deze vergoeding is vrijgesteld van het eigen risico.

Nationaal Preventieakkoord

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat zorgverzekeraars vanaf 2020 geen eigen risico meer in rekening mogen brengen bij stoppen-met-rokenbegeleiding. Afgelopen jaar kon u dus al gebruikmaken van deze vergoeding en in 2021 heeft u opnieuw de gelegenheid om hier gebruik van te maken. Meer informatie per zorgverzekeraar vindt u in ons overzicht.

Eén keer per kalenderjaar

De vergoeding voor de begeleiding en hulpmiddelen geldt eenmaal per kalenderjaar. Dit betekent dat als u in 2020 al gebruik heeft gemaakt van de vergoeding, u in 2021 opnieuw gebruik mag maken van deze vergoeding indien het u niet gelukt is om (blijvend) te stoppen.

Wat kan ik verwachten van de begeleiding?

Stoppen met roken is niet gemakkelijk en voor veel stoppers zijn er meerdere pogingen nodig voordat het lukt om definitief te stoppen. Begeleiding vergroot de kans op een succesvolle stoppoging. U kunt kiezen tussen persoonlijke of telefonische coaching. Bij persoonlijke coaching komt u naar een van onze vestigingen, bij u in de buurt. Bij telefonische coaching wordt u op afgesproken tijden gebeld. De coaching kan gecombineerd worden met hulpmiddelen zoals nicotinevervangers of stoppen-met-rokenmedicijnen. Uw coach bespreekt samen met u wat in uw situatie het juiste hulpmiddel is.

Afspraak maken

Als u in 2021 wilt stoppen met roken, dan kunt u nu al een afspraak bij ons inplannen. Dit kan door het online afsprakenformulier in te vullen of door telefonisch contact met ons op te nemen via 088-7867799 (op werkdagen van 9:00-17:00). Als u contact opneemt, geven wij u ook graag vrijblijvend informatie en advies over het begeleidingstraject!

Gepubliceerd op: 16-12-2020
Delen: