Nieuws
Man breekt sigaret door, vrouw blij

Stoptober: Een positieve verandering voor jou en anderen

Stoppen met roken is goed voor jezelf én je omgeving. In Nederland is er een initiatief genaamd “Stoptober” dat mensen helpt om te stoppen met roken in de maand oktober. De deelnemers zijn nu 1,5 week bezig. Maar wat is Stoptober precies en waarom leidt het elk jaar weer tot succesvolle stoppogingen?

Wat is Stoptober?

Het doel van Stoptober is simpel: stoppen met roken voor 28 dagen. Dit is omdat je na 28 dagen de sigaret gemakkelijker vaarwel kan zeggen. De campagne spoort rokers aan om deze uitdaging aan te gaan en dit niet alleen te doen. Er zijn veel hulpmiddelen zoals een app, sociale media-acties en lokale evenementen om je te ondersteunen. Stoptober zegt  eigenlijk: samen stoppen is makkelijker. Als je met duizenden anderen in oktober stopt met roken, voel je je gesteund en gemotiveerd om het vol te houden.

Positieve veranderingen voor u

Als je meedoet met Stoptober, heeft dat verschillende voordelen voor jezelf:

 

  1. Je wordt gezonder: Roken is heel slecht voor uw gezondheid. Stoppen vermindert het risico op ziektes zoals hartproblemen en longkanker.
  2. Meer energie: Na het stoppen voelt u zich fitter. Dat betekent dat u actiever en gezonder kunt leven.
  3. Bespaar geld: Roken is duur. Als u stopt bespaart u niet alleen geld op sigaretten, maar ook op ziektekosten die met roken te maken hebben.
  4. Frisse adem en smaak: Roken zorgt voor een slechte adem en vermindert uw smaak- en geurvermogen. Stoppen verbetert dit.
  5. Goed voor je geest: Roken kan stress erger maken. Als u stopt, kan u zich mentaal beter gaan voelen.

Voordelen voor anderen

Stoptober heeft niet alleen invloed op u, maar ook op uw omgeving:

 

  1. Minder last van meeroken: Als u stopt, worden u familie, vrienden en collega’s tegen de schadelijke gevolgen van het meeroken beschermt.
  2. Anderen inspireren: Uw succes kan anderen inspireren om ook te stoppen. Samen stoppen met roken werkt vaak beter.
  3. Een goed voorbeeld: Als u kinderen heeft, geeft u ze een goed voorbeeld door te stoppen. Dit kan hen helpen gezonde keuzes te maken.
  4. Beter voor het milieu: Roken vervuilt het milieu door de productie van sigaretten en peuken. Stoppen met roken helpt indirect het milieu.

Conclusie

Stoptober is een kans om te stoppen met roken, niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen en de samenleving. Samen met duizenden anderen kunt u een positieve verandering teweegbrengen die verder gaat dan alleen uzelf. Doe mee met Stoptober en ontdek hoe stoppen met roken niet alleen goed is voor u, maar voor iedereen om u heen. Waar wacht u nog op?

Wilt u stoppen met behulp van een coach?

Als u ondersteuning wilt tijdens Stoptober kunt u bij Medipro terecht. Onze professionele coaches kunnen u begeleiden bij het stoppen. Wij bieden persoonlijketelefonische en videocoaching, eventueel in combinatie met hulpmiddelen zoals nicotinevervangers. Dit traject wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over onze coachingstrajecten kunt u contact opnemen via de website of bellen naar 088-786 77 99.

Gepubliceerd op: 14-09-2023
Delen: