Nieuws
Vrouw breekt sigaret door het midden

Waarom Stoptober zo belangrijk is als u wil stoppen met roken

Het is bijna oktober en dat betekent dat Stoptober 2023 voor de deur staat. Tijdens deze maand proberen mensen voor 28 dagen (en sommigen daarna ook nog) te stoppen met roken. In deze blog leggen we uit waarom meedoen aan Stoptober zo handig kan zijn als u een stoppoging wil doen. 

Samen sta je sterker

Eén van de fijne voordelen van Stoptober is dat u het niet alleen hoeft te doen. Samen met anderen die ook willen stoppen met roken, voelt u zich sterker en het helpt om gemotiveerd te blijven. Bij moeilijke momenten waarop u heel graag een sigaret wilt, kan u praten met anderen die hetzelfde meemaken. Dat helpt ontzettend om het vol te houden.

Handige hulp bij je stoppoging

Tijdens Stoptober krijgt u informatie en advies om te stoppen met roken. Er is een speciale app die u kunt gebruiken om u voortgang bij te houden. Ook krijgt u tips en ondersteuning via sociale media kanalen van bijvoorbeeld Medipro of Stoptober. Dat maakt het makkelijker om niet te roken. De structuur en hulp zorgen ervoor dat u meer kans hebt om succesvol te stoppen.

Gezonder worden

Het allerbelangrijkste voordeel van meedoen aan Stoptober is dat u gezonder kunt worden. Roken is heel slecht voor u gezondheid, het kan zorgen voor longkanker en hartproblemen. Als u stopt met roken, geeft u zichzelf een cadeau. U wordt gezonder en u kunt langer leven. Dat is niet alleen goed voor u, maar ook voor de mensen om u heen.

Doe mee met Stoptober 2023 en begin aan een gezonder leven!

Nu u weet waarom Stoptober 2023 zo handig is als u wilt stoppen met roken, nodigen we u uit om mee te doen. Zoek steun bij anderen, maak gebruik van de hulp en werk aan een gezonder leven zonder sigaretten. Samen kunnen we de strijd tegen roken winnen. Doe mee aan Stoptober 2023 en geniet van een rookvrije toekomst. 

Wilt u stoppen met behulp van een coach?

Als u ondersteuning wilt tijdens Stoptober kunt u bij Medipro terecht. Onze professionele coaches kunnen u begeleiden bij het stoppen. Wij bieden persoonlijketelefonische en videocoaching, eventueel in combinatie met hulpmiddelen zoals nicotinevervangers. Dit traject wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over onze coachingstrajecten kunt u contact opnemen via de website of bellen naar 088-786 77 99.

Gepubliceerd op: 14-09-2023
Delen: