Nieuws
bedrijven rookvrij

Wetswijziging – Bedrijven en organisaties rookvrij in 2022

Steeds meer openbare plekken in Nederland worden rookvrij. Binnenkort krijgen ook bedrijven hiermee te maken. Vanaf 2022 dienen namelijk alle rookruimtes op het werk en in andere openbare gebouwen gesloten te zijn. Voor (semi-)overheids- en openbare gebouwen geldt dit zelfs al vanaf juli 2021. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft aan ons bevestigd dat dit begin februari officieel bekend wordt gemaakt. In deze blog geven wij meer uitleg over deze wetswijziging en wat dit betekent voor bedrijven.

Wetswijziging bedrijven rookvrij

De wetswijziging komt voort uit afspraken die zijn gemaakt in het Nationaal Preventieakkoord. In het Nationaal Preventieakkoord zijn diverse afspraken gemaakt met meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland met als doel om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is om roken te denormaliseren. Er zijn heel veel maatregelen die hieraan bijdragen en het rookvrij maken van bedrijven en organisaties is er hier één van.

Wat betekent dit voor bedrijven?

Voor bedrijven betekent dit dat rookruimtes die in het gebouw aanwezig zijn, moeten sluiten. Hoe groot de impact precies is, hangt ervan af hoeveel rookruimtes er nog aanwezig waren en hoeveel rokers er getroffen worden door deze wetswijziging. Rokers zijn daardoor minder makkelijk in de gelegenheid om even tussen het werken door te roken.

Samen stoppen met het bedrijf

Steeds meer bedrijven zijn bereid om te investeren in de gezondheid van hun werknemers. De wetswijziging is voor veel bedrijven een aanleiding om na te denken over het aanbieden van hulp bij het stoppen met roken. Een stoppen-met-rokenprogramma hoeft voor bedrijven geen grote investering te zijn en de opbrengsten voor een bedrijf zijn erg hoog.

Medipro heeft veel ervaring met het begeleiden van bedrijven naar een rookvrij beleid. Wij bieden een zakelijk stoppen-met-rokenprogramma waarbij zowel aandacht is voor het groepsgevoel tijdens het stoppen, maar ook voor individuele begeleiding. Wilt u meer weten over wat Medipro voor uw bedrijf kan betekenen? Op onze pagina ‘Medipro zakelijk’ is meer informatie te vinden over ons programma.

Gepubliceerd op: 04-02-2021
Delen:
Lees hier alles over de werkwijze van Medipro tijdens de coronaperiode