Nieuws
hulp bij stoppen met roken

5 redenen om te kiezen voor hulp bij stoppen met roken

Er zijn talloze manieren om te stoppen met roken. U kunt het zelf proberen, maar u kunt er ook voor kiezen om onder begeleiding te stoppen met roken. Medipro biedt hulp in de vorm van gedragsmatige ondersteuning. In deze blog geven wij u 5 redenen waarom het verstandig is om te kiezen voor hulp bij het stoppen met roken.

1. Meer kans op succesvol stoppen

Voor de één gaat het stoppen makkelijker dan voor een ander, maar over het algemeen brengt stoppen met roken veel moeilijkheden met zich mee. Veel stoppers hebben dan ook een terugval en dit is vervelend voor het zelfvertrouwen. Door gebruik te maken van professionele hulp zoals coaching bij Medipro, vergroot u de kans dat het u lukt om succesvol te stoppen tot wel 10 keer.

2. Persoonlijke aandacht

Als u door moeilijke momenten heen gaat tijdens het stopproces, is het fijn als u zich gesteund voelt. Als u kiest voor Medipro coaching, krijgt u een persoonlijke coach. In een aantal gesprekken wordt u begeleid tijdens het stopproces. Op basis van de belangrijkste aandachtspunten in uw situatie wordt de begeleiding afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden. Zo krijgt u de hulp die het beste past bij uw rookgedrag.

3. Vanuit huis of in een van onze vestigingen

Misschien vindt u het fijn om vanuit huis te stoppen met roken, maar het kan ook dat u liever persoonlijk contact heeft met een coach. Het kan allebei! Bij Medipro kunt u kiezen voor telefonische of persoonlijke coaching. U kiest zelf welke vorm van coaching het beste bij u past.

4. Inclusief nicotinevervangers of medicijnen

Naast de begeleiding van uw coach, kunt u tijdens het begeleidingstraject ook gebruikmaken van hulpmiddelen zoals nicotinevervangers of stoppen-met-rokenmedicijnen. Tijdens het eerste coachingsgesprek bespreekt de coach met u de beste mogelijkheden in uw situatie. Hulpmiddelen kunnen helpen om ontwenningsverschijnselen te beperken, waardoor het makkelijker wordt om het stoppen met roken vol te houden.

5. Vergoed door uw zorgverzekeraar

Het begeleidingstraject bij Medipro wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, zonder eigen risico. Dit geldt voor de coaching, maar ook voor de hulpmiddelen indien deze als onderdeel van het coachingstraject worden gebruikt. U kunt éénmaal per kalenderjaar gebruik maken van deze vergoeding.

Interesse in een stoppen-met-rokenprogramma?

Indien u graag een persoonlijk of telefonisch coachingstraject bij Medipro wilt doorlopen, kunt u contact met ons opnemen. Voor meer informatie of advies kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 088-7867799. Wij geven u graag vrijblijvend informatie en advies over de mogelijkheden!

Gepubliceerd op: 27-01-2021
Delen: