Nieuws
Stoptober

Stoppen met Roken in Stoptober – Doet u mee?

In Stoptober stoppen vele Nederlanders weer voor 28 dagen met roken. Het is een initiatief van diverse organisaties die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Er is steeds meer belangstelling van stoppers om te stoppen in oktober. In 2019 waren er 53.000 mensen die deelnamen aan Stoptober. Doet u dit jaar ook mee?

Voordelen Stoptober

De positieve insteek van Stoptober en de steun die mensen ervaren maken het succesvol. U kunt online of in uw omgeving tips uitwisselen met andere stoppers die ook deelnemen aan Stoptober. Het geeft steun en een gevoel van herkenning dat u niet de enige bent die door de moeilijke momenten heen gaat.

Waarom 28 dagen stoppen?

Stoppen met roken is een hele stap, al helemaal als u besluit voorgoed te stoppen. 28 dagen voelt niet als definitief en is daarmee te overzien. Tegelijk is 28 dagen genoeg om de positieve effecten van stoppen met roken te ervaren. Vrijwel alle ontwenningsverschijnselen zullen dan verdwenen zijn. Daarnaast is de kans veel groter dat u blijvend stopt, als u de 28 dagen weet vol te houden.

Voorbereidingen

Als u goed voorbereid begint aan een stoppoging, is de kans op succes veel groter dan wanneer u geen plan heeft. Wij geven u een aantal tips:

  • Bedenk tegen welke moeilijke momenten u aan kunt lopen en bedenk een plan om hiermee om te gaan. Bijvoorbeeld, als uw collega’s rookpauze hebben, dan kunt u vragen of niemand u een sigaret wil aanbieden, of u kunt een rondje gaan lopen.
  • Zorg dat u voor 1 oktober alle rookwaar uit huis heeft. Als u nog ergens een pakje heeft liggen, is het moeilijker om de verleiding te weerstaan.
  • Breng uw omgeving op de hoogte. Zo kunnen ze u waar nodig steunen en weten andere rokers dat ze u geen sigaretten hoeven aan te bieden. Wie weet krijgt u nog wel een bekende mee om ook te stoppen in oktober!
  • Professionele hulp vergroot de kans op een succesvolle stoppoging. U kunt bij Medipro terecht voor persoonlijke of telefonische coaching, eventueel in combinatie met hulpmiddelen zoals nicotinevervangers. Het traject wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars volledig vergoed zonder eigen risico.

Meedoen met Stoptober?

Als u wilt meedoen met Stoptober, en daarnaast professionele hulp wil ontvangen met een vergoeding van uw zorgverzekeraar, dan kunt u contact met ons opnemen via de website of 088-7867799. Wij geven u graag vrijblijvend informatie en advies over onze behandelmethode. U kunt vervolgens een afspraak inplannen en goed voorbereid starten aan Stoptober!

Gepubliceerd op: 27-08-2020
Delen: