Nieuws
vergoeding stoppen met roken 2021

Hulp bij Stoppen met Roken in 2020 vergoed zonder eigen risico!

Er is goed nieuws voor iedereen die in 2020 wil stoppen met roken. Stoppers hoeven de begeleiding bij het stoppen met roken zoals coaching bij Medipro meestal niet meer zelf te betalen! Vrijwel alle zorgverzekeraars gaan begeleiding bij stoppen met roken volledig vergoeden en stoppers hoeven dan ook géén eigen risico te betalen. Ook eventuele hulpmiddelen worden vergoed als ze worden gecombineerd met coaching. Deze vergoeding is ook vrijgesteld van het eigen risico. Denk bij hulpmiddelen aan nicotinevervangers en stoppen-met-rokenmedicijnen.

Nationaal Preventieakkoord

Deze verandering bij zorgverzekeringen staat in het Nationaal Preventieakkoord. Hierin staan afspraken met meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland, met als doel de gezondheid van heel veel Nederlanders te verbeteren. Een belangrijk punt in het Nationaal Preventieakkoord is om te streven naar een rookvrije generatie. Om dit te kunnen bereiken zijn diverse maatregelen nodig. Eén afspraak om dit na te streven, is dat zorgverzekeringen begeleiding bij stoppen met roken moeten vergoeden, zonder dat dit ten laste gaat van het eigen risico. Bijna alle zorgverzekeringen voldoen hieraan in 2020.

Roken anno nu en de gevolgen

De duidelijke afspraken om roken aan te pakken zijn nodig om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren. In Nederland rookt ruim 20% van de bevolking en roken veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen. Ieder jaar sterven er ongeveer 20.000 Nederlanders aan de gevolgen van roken. Deze ernstige gezondheidsproblemen zijn er in grote aantallen maar ze zijn veelal onzichtbaar, omdat mensen met ernstige gezondheidsproblemen de deur niet meer uit kunnen. Daarnaast zijn er ook op de korte termijn nadelen van roken. Roken zorgt onder andere voor een slechte conditie en adem. Daarnaast kost het heel veel geld. Het Nationaal Preventieakkoord helpt erbij om te streven naar een generatie waarin niet-roken de norm is en de problemen omtrent roken verleden tijd zijn.

Voordelen begeleiding stoppen met roken

Stoppen met roken is een lastig proces en veel stoppers hebben meerdere pogingen gedaan voor de laatste succesvolle poging. Als rokers op eigen kracht stoppen, is de kans op een geslaagde stoppoging niet groot. Professionele hulp door middel van coaching kan de stopkans aanzienlijk vergroten, tot wel 10 keer! Het biedt dus voordelen om te stoppen onder begeleiding van een coach in plaats van op eigen kracht. U krijgt de juiste persoonlijke begeleiding waarmee de kans toeneemt om het stoppen met roken op de lange termijn vol te houden. Het is dus fijn dat deze hulp door het Nationaal Preventieakkoord voor iedereen toegankelijker wordt door het te vergoeden zonder eigen risico.

Voordelen hulpmiddelen

Als u in 2020 gebruik maakt van coaching, worden daarnaast ook de hulpmiddelen vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit betekent dat het gebruik van coaching én hulpmiddelen voor u voordeliger is dan alleen het gebruik van hulpmiddelen. Het gebruik van hulpmiddelen wordt hierdoor ook toegankelijker. Dit is een groot voordeel, omdat het gebruik van hulpmiddelen zorgt voor minder last van ontwenningsverschijnselen en een grotere kans op een succesvolle stoppoping!

Stoppen in 2020

Indien u er al een tijdje over nadenkt om te stoppen, dan is dit misschien wel het juiste moment! Medipro kan u helpen om te stoppen met roken in 2020. Wij bieden telefonische en persoonlijke coaching aan in verschillende vestigingen door Nederland. Ervaren coaches kunnen u helpen succesvol te stoppen.

Heeft u vragen over stoppen met Medipro? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op of bel direct naar 088-7867799 om de mogelijkheden te bespreken. 

Gepubliceerd op: 18-12-2019
Delen: