Nieuws
Stoptober volhouden

Waarom het u zeker gaat lukken om Stoptober vol te houden dit jaar!

Bent u één van de duizenden Nederlanders die meedoet aan Stoptober dit jaar? Dan willen wij u een groot compliment geven: u bent namelijk al op de helft! Over 2 weken loopt de campagne namelijk alweer af. Heeft u de afgelopen twee weken moeilijke momenten gekend? Dat is heel begrijpelijk en niet te voorkomen. Toch weten wij zeker dat het u gaat lukken om Stoptober vol te houden! En wel om de volgende redenen:

1. U bent gemotiveerd

Stoppen met roken begint bij motivatie. Als u niet gemotiveerd bent, is de kans klein dat u het stoppen daadwerkelijk volhoudt. Met name intrinsieke motivatie is belangrijk. Als u meedoet aan Stoptober zult u waarschijnlijk al vaker hebben overwogen om ooit te stoppen met roken. De eerste stap naar succesvol stoppen is daarmee al gezet.

2. U heeft het ergste al gehad

Geloof het of niet: u heeft de ergste dagen na het stoppen met roken al gehad. Dit zijn voor de meeste mensen namelijk dag 3 en 4. De ontwenningsverschijnselen zijn op deze dagen het heftigst. Hierna wordt het steeds makkelijker. Na een paar weken hebben de meeste mensen helemaal geen last meer van ontwenningsverschijnselen.

3. U zult steeds meer positieve effecten merken

Stoppen met roken heeft al direct effect op uw lichaam. De bloeddruk en hartslag dalen vrijwel meteen nadat u gestopt bent. Verder daalt binnen één dag het niveau van koolstofmonoxide in uw lichaam al. Mede hierdoor verbetert uw conditie. Ook zullen mensen in uw omgeving opmerken dat u frisser begint te ruiken. Al deze voordelen geven motivatie om door te gaan.

4. Als u het stoppen 28 dagen volhoudt, is de kans dat u het blijvend volhoudt 5x zo groot

Hoewel Stoptober officieel maar 28 dagen duurt is het uiteindelijke doel van deze campagne natuurlijk om zoveel mogelijk mensen van de sigaret af te helpen. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Ongeveer de helft blijft voor langere tijd gestopt. Onthoud dus dat als u de komende twee weken doorzet, de kans groter is dat u succesvol van uw verslaving afkomt. U bent er bijna!

5. Medipro staat voor u klaar om u te helpen

Stoppen met roken blijft, ook tijdens Stoptober, super lastig. Daarom staat Medipro voor u klaar om u hierbij te begeleiden. Wij bieden zowel persoonlijke als telefonische coaching. Coaching en hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en medicijnen, worden door de zorgverzekering vergoed, zonder eigen risico. De kans om succesvol te stoppen met roken wordt tot 10x zo groot als u door een van onze coaches begeleid wordt. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u contact opnemen via de website of bellen naar 088 786 77 99.
Gepubliceerd op: 14-10-2021
Delen: